Cliënt ervaringen fysiotherapie

Weer swing in mijn heupen!

Toen ik de praktijk van Wim Bokkers binnenkwam (depressief, kwaad op de wereld en krom van de spit) wilde ik eigenlijk alleen maar dat hij de spit even in een sessie zou wegknijpen. Maar zo werkt haptonomie niet en al gauw kreeg ik in de gaten dat de haptonoom veel meer voor me kon betekenen.
Na een traumatische ervaring op mijn 13e had ik het contact met mijn lichaam verloren, en nu zat ik opgesloten in een stijf en beperkend lijf. Aanvankelijk kon mijn lichaam de aanrakingen en bewegingen maar moeilijk ontvangen en werden er herinneringen en emoties opgeroepen. Niet altijd makkelijk, maar na elke behandeling ging ik lichter en positiever naar huis, wat maakte dat ik uitkeek naar de volgende sessie.
Dankzij het geduld en het incasseringsvermogen van Wim zijn nu de angsten mijn lichaam uit en voel ik me weer op mijn gemak in mijn lijf. O ja, ook niet onbelangrijk: mijn rug is weer recht en ik loop met een swing in mijn heupen!

Volle maan

Elianne hield nauwkeurig bij wat er bij de behandelingen gebeurde. Zelf moest ik na elke behandeling een pijnscore geven van 1 tot 10. In het begin was het niet eenvoudig om te praten over pijn en gevoelens. Later werd dit makkelijker, het vertrouwen groeide. De waarheid durven zeggen over hoe ik mij voelde ging steeds makkelijker. In al die gegevens bleek een patroon te zitten. Om de 4 weken voelde ik me een paar dagen slechter. Een paar maanden later bleek er duidelijk een verband te zijn met de maanstand, volle maan. Nu na drie jaar weten we het zeker. Mijn klachten nemen toe op die dagen. Spanning, je druk voelen, emotie, de volle maan heeft daar op een of andere manier invloed op.

Pijn

40 jaar pijn in mijn hoofd had ervoor gezorgd dat mijn lichaam gespannen was. Hoofd, kaak, nek, schouders, borst, buik en benen. Die spanning maakte mijn spraak, ademhaling, toiletgang, lopen moeizamer. Deze spanningen werden na verloop van tijd steeds beter. Ik kreeg steeds meer grip op mijn lichaam, maar toch waren alleen de behandelingen niet voldoende. Er moest meer gebeuren. Ik moest mijn levensstijl veranderen.

Verandering van levensstijl

Al vanaf mijn jeugd ben ik een druk mens. Heel erg bezig voor mijzelf, maar ook zeker voor anderen. Ik ben werkzaam in een technisch beroep. Twee rechter handen. Wat mijn ogen zien, maken mijn handen. Heel veel mensen willen daar graag gebruik van maken. Met de combinatie niet nee te durven zeggen, al die tijd druk dus. Vier jaar geleden ging dit ook niet meer. Veel mensen om mij heen begrepen mij niet. Door erover te praten met anderen en met Elianne tijdens de behandelingen zeg ik nu wel vaker nee. Dit is niet altijd even makkelijk, maar om mijn klachten onder controle te houden wel noodzakelijk. Ook mijn omgeving op het werk en thuis zag mij veranderen. Op een gegeven moment zei een van mijn kinderen: 'Pap, je kunt weer lachen!' Waarop mijn vrouw zei: 'Langzamerhand krijg ik mijn man terug.'

Koning fysiotherapie de praktijk

In de praktijk wordt ik met veel vertrouwen en respect behandeld. Je mag er jezelf zijn. Als ik in de wachtruimte zit valt het mij op dat ook andere mensen met vertrouwen binnenkomen en weer weggaan.

Een ander en een mooier mens. Daar begon ik mee te schrijven. Ik voel mij nu een ander mens omdat ik nu beter met de situatie kan omgaan. Ik kan mij nu wel ontspannen en ik voel mij nu een mooier mens omdat ik door deze ontspanning nu ook geen last meer heb van eczeem, waar ik jarenlang last van had. Natuurlijk heb ik hier zelf aan bijgedragen, maar twee handen van Elianne hebben dit resultaat tot stand gebracht. Hier ben ik haar altijd dankbaar voor.

 


 

Copyright © 2018  |  Links   |   Uwweb website CMS